Tällainen on tulevaisuuden Avia City

Helsinki-Vantaan lentokentän kupeeseen nouseva Avia City yhdistää cityelämän, luonnon ja lentokentän läheisyyden moderniksi kävelykaupungiksi, jossa arki on vaivatonta ja liikkuminen mutkatonta. Ylivertaiset kulkuyhteydet varmistavat, että matka minne tahansa on aina lyhyt. Kattavalla palveluvalikoimalla taataan, että kaikki tarvittava on kotiovella.

Avia City on uudenlainen, maailman mittakaavassakin ainutlaatuinen lentokenttäkaupunki, joka nousee Helsinki-Vantaan lentokentän kupeeseen. Vuoteen 2030 mennessä Avia Citystä ja sitä ympäröivästä Aviapoliksesta on kasvanut 30 000 asukkaan ja 50 000 työpaikan eloisa kaupunginosa.

Avia Citystä rakennetaan niin sanottua ”15 minuutin kaupunginosaa”, jossa kaikki tarvittava on kaupunkilaisten saatavilla nopeasti ja helposti. Ensimmäiset asunnot valmistuvat v. 2024.

Avia Citystä rakennetaan niin sanottua ”15 minuutin kaupunginosaa”, jossa kaikki tarvittava on kaupunkilaisten saatavilla nopeasti ja helposti – myös jalkaisin tai fillaroiden. Urbaani kaupunkirakenne halutaan sulauttaa saumatta virkistäviin viheralueisiin, joita edustavat puistot ja ulkoilureitit, metsät ja viheristutukset.

Kulkuyhteyksien keskipisteessä matka minne vain on aina lyhyt

Avia Cityn ehdoton valttikortti on ainutlaatuiset liikenneyhteydet, jotka houkuttelevat paitsi urbaaneja, paljon liikkuvia asukkaita, myös yrityksiä meiltä ja maailmalta.

− Avia Citystä pääsee junalla Helsingin keskustaan alle puolessa tunnissa. Aseman viereen rakentuu aluetta palvelevia bussipysäkkejä ja tulevaisuudessa myös ratikkapysäkki, joka kuljettaa esimerkiksi Jumboon kymmenessä minuutissa, kertoo toimitusjohtaja Ilkka Pitkänen AVIA Real Estatesta.

Sijainti kulkuyhteyksien keskipisteessä takaa nopean pääsyn myös kaikille keskeisille liikenneväylille sekä ilmojen halki minne tahansa maailmaan.

− Autoilijan näkökulmasta Avia City on pääkaupunkiseudun sydämessä, ja täältä pääsee nopeasti mihin päin maailmaa tahansa. Kaikki nämä yhdessä tekevät Avia Citystä liikenteellisesti aivan ainutlaatuisen portin maailmalle. Kyllähän tämä liikkuvan ihmisen unelmapaikka on, Pitkänen sanoo.

Avia Cityyn on suunnitteilla 400 000 kerrosneliötä asumista, toimistoja sekä kattava cocktail lähipalveluja – luontoyhteyksiä unohtamatta.

Urbaanissa kävelykaupungissa kaikki tarvittava on kotiovella

Lentokenttäkaupungin ensimmäisiä asuintaloja aletaan rakentaa Aviapoliksen eteläisen juna-aseman yhteydessä sijaitsevaan Keskuskortteliin tänä vuonna. Valmiina niitä nähdään vuonna 2024.

Kaupunkilaisten laadukkaista palveluista huolehtivat jo nyt mm. vilkkaana kuhiseva lentokenttä sekä lähettyvillä sijaitsevat kauppakeskus Jumbo ja Suomen suurin erikoiskaupan keskittymä Tammisto. Niiden lisäksi Avia Cityn alueelle kehittyy runsas valikoima omia lähipalveluita. Alueella jo sijaitsevat tuhannet työpaikat luovat hyvän pohjan uusien palveluiden järjestämiselle.

− Ensimmäisessä vaiheessa Avia Cityyn tulee ainakin päivittäistavarakauppa ja terveyspalveluja. Alueen palvelutarjontaa skaalataan tietysti tulevien tarpeiden kasvaessa sitä mukaa, kun alueelle muuttaa lisää asukkaita, Pitkänen kertoo.

Aviabulevardin varrelle on tulossa myös noin 600 oppilaan lukio, jonka opetuksen toivotaan alkavan jo vuonna 2026. Lukion viereen on suunniteltu uutta Ilmailumuseota.

Parhaassa tapauksessa tulevaisuuden kaupunkilaisen koti, työpaikka ja lähipalvelut sijaitsevat kaikki 15 minuutin säteellä toisistaan.

Kestävästi kehitetyssä kaupungissa myös luonto on lähellä

Palveluiden läheisyys kytkeytyy vahvasti myös Avia Cityn kestävän kehityksen mukaiseen kaupunkirakentamiseen.

Hiilineutraalia elämäntapaa edistetään Avia Cityssä mm. houkuttelevalla julkisella liikenteellä sekä jaetuilla liikkumisratkaisuilla. Vahvaa pyöräily- ja kävelykulttuuria tuetaan luomalla helppokulkuisia kevyen liikenteen väyliä, joissa on miellyttävä liikkua.

Alueelle nousevat kiinteistöt rakennetaan energiatehokkaiksi, ja osa rakennusten energiasta tuotetaan paikallisesti. Keskitettyihin pysäköintilaitoksiin on tulossa runsaasti sähköautojen latauspaikkoja.

Tulevaisuuden vaihtuviin sääolosuhteisiin varaudutaan jo suunnitteluvaiheessa. Maanvaraisilla ja valoisilla pihoilla kasvaa runsaasti puita ja istutuksia, jotka auttavat osaltaan sade- ja sulamisvesien hallinnassa. Yhteys luontoon sekä alueen kallioiset metsät halutaan mahdollisimman pitkälle myös säilyttää kaupunkilaisten ilona.

Onko täällä tulevaisuudessa sinunkin kotisi? Liity postituslistallemme, niin olet aina aitiopaikalla, kun alueella tapahtuu.

Avia Cityyn rakastuvat sekä asukkaat että yritykset

+ Avia Citystä kasvaa Aviapoliksen eloisa kaupunkikeskus, jossa kaikki on lähellä − aina työpaikoista ja lähipalveluista maailman metropoleihin

+ Alueelle on suunnitteilla 400 000 kerrosneliötä asumista, toimistoja sekä kirjava cocktail loistavia lähipalveluja. Lisäksi suunnitteilla on lukio ja uusi Ilmailumuseo.

+ Sijainti kulkuyhteyksien keskipisteessä tekee Avia Citystä liikkuvan ihmisen luvatun maan, josta yhteydet ympäristöön ovat ylivoimaiset − jalkaisin, kumipyörillä, julkisilla ja lentäen

+ Koko Aviapolis on maailmanluokan maisemaikkuna ympäristön huomioimiseen, uusiin liikkumisratkaisuihin ja hiilineutraaliin elämäntapaan.