Avia City on Aviapoliksen kiihkeätempoinen kaupunkikeskus ja kansainvälisen kanssakäymisen keidas, jossa kaikki on lähellä. Avia Cityn kautta kulkee myös suorin, nopein ja ekologisin reitti Euroopan sykkivistä suurkaupungeista eksoottiseen ja kehittyvään Aasiaan.

Uuden, urbaanin lentokenttäkaupungin syke kiihtyy vuoden 2023 lopussa, kun ensimmäisten rakennusten viimeiset listat lyödään paikoilleen. Kun ensimmäisen rakennustyömaan vilske vaimenee, uudet ideat, innovaatiot ja unelmat pääsevät irti ja elämä virtaa kaupunkiin. Samalla keskustan ympärille alkaa nousta lisää moderneja asuin- ja toimistorakennuksia.

Täältä löydät vastauksia yleisempiin Avia Cityä koskeviin kysymyksiin.

Milloin ensimmäiset asuintalot valmistuvat Avia Cityyn?

Avia Cityn ensimmäisiä taloja aletaan rakentaa keväällä 2022, ja ne valmistuvat tämänhetkisen arvion mukaan vuoden 2023 syksyllä. Alueelle on tulossa useampia kohteita, ja rakentamisaikataulut vahvistuvat vaiheittain. Voit seurata kohteiden edistymistä helpoiten osoitteissa www.aviacity.fi ja www.aviarealestate.fi

Mitä kautta Avia Cityn asuntoja voi ostaa tai vuokrata?

Avia Cityn ensimmäiset asunnot tulevat ennakkomarkkinointiin tämänhetkisen arvion mukaan vuoden 2022 lopulla. Alueen tulevaa, monipuolista omistus- ja vuokra-asuntotarjontaa kannattaa seurata yleisiltä asuntojen välityssivuilta, kuten www.oikotie.fi tai www.etuovi.com

Millaisia palveluita Avia Cityyn tulee?

Avia Cityyn on suunnitteilla tiloja esimerkiksi päivittäistavarakaupalle, ravintoloille ja niiden yhteyteen tuleville palveluille. Kävelymatkan päässä alueen erinomainen palvelutarjonta jatkuu. Vilkkaana kuhiseva lentokenttä tuo palvelutarjontaan oman mausteensa ja alueella sijaitsee myös kauppakeskus Jumbo, joka on yksi pääkaupunkiseudun suurimmista kauppakeskuksista.

Jumbosta löydät lukuisia erikoisliikkeitä, ravintoloita ja kahviloita sekä isot hypermarketit, joiden palvelutarjontaa täydentää viihde- ja hotellikeskus Flamingo kylpylöineen ja elokuvateattereineen. Tammistossa on lisäksi oma ostosalueensa, Tammiston Ostospuisto, jonka monet erikoiskaupan suurliikkeet ja outlet-myymälät palvelevat alueen asukkaita.

Millaiset Avia Cityn kulkuyhteydet ovat?

Avia City on lentoliikenteen ohella myös muun liikenteen solmukohta, josta yhteydet ympäristöön ovat ylivoimaiset. Aivan Avia Cityn sydämessä, maan alla, sijaitsee Kehäradan rautatieasema, Aviapolis. Pääteistä alueen vierestä kulkevat Kehä III sekä Tuusulanväylä.

Tulevaisuuden suunnitelmissa siintää myös Vantaan ensimmäinen raitiotie, jonka Hakunilasta Tikkurilan kautta tuleva reitti päättyy lentoaseman kupeeseen. Tämänhetkisen aikatauluarvion mukaan ensimmäinen raitiovaunu kulkee alueella 2020-luvun loppupuolella.

Jo nyt Avia Citystä kulkee runsaasti bussireittejä eri puolille Vantaata ja pääkaupunkiseutua. Avia Cityn valmistuttua alueelle on tulossa yksi Vantaan paikallisliikenteen keskuksista. Aviapoliksen alueelle on asennettu myös runsaasti uusia kaupunkipyöräasemia, ja liikkuminen onnistuu myös sähköpotkulaudoilla.

Miten vihreät arvot ja ekologisuus näkyvät Avia Cityssä?

Smart & Clean -pilottialueena koko Aviapolis on maailmanluokan maisemaikkuna ympäristön huomioimiseen, uusiin liikkumisratkaisuihin* ja hiilineutraaliin elämäntapaan.

Tiiviin korttelikaupungin rakenne halutaan sulauttaa saumatta ympäröiviin viheralueisiin, ja alueen toimitilarakentamisessa tavoitellaan vähintään LEED Gold -ympäristösertifikaatteja. Käytännössä sertifiointi tarkoittaa erityisen huomion kiinnittämistä kestävän kehityksen mukaisiin ratkaisuihin sekä kiinteistöjen energiatehokkuuteen, sijaintiin ja vedenkäyttöön.

Avia Cityssä palvelut ovat asukkaita lähellä ja houkutteleva julkinen liikenne sekä kaupunkipyöräpalvelut kotiovella. Sähköautoille on tulossa runsaasti latauspisteitä, mutta loistavien liikenneyhteyksien ja pyöräilyä ja kävelyä tukevien ratkaisujen myötä Avia Cityssä on helppo elää myös ilman autoa.

*Päästövähennyspotentiaali on lähes 36 000 tonnia CO₂:a vuodessa, jos Aviapoliksen aluetta kehitetään niin, että vain 15 % työmatkoista kuljetaan henkilöautoilla. Se vastaa lähes 9 000 pääkaupunkiseudun asukkaan vuotuisia päästöjä.

Millaiset ovat alueen ulkoilu- ja virkistysmahdollisuudet?

Luonto on Avia Cityssä lähellä. Vantaanjoki mutkittelee kävelymatkan päässä, ja sen takaa löytyvät Helsingin keskuspuisto ja Haltialan kotieläintila. Joessa virtaavat Pitkäkoski, joka on aktiivinen lohenpyyntipaikka, sekä upea luonnontilainen Ruutinkoski, jonka rantojen joenvarsilehdot on rauhoitettu lehtojensuojeluohjelmalla. Tammistossa on lisäksi oma luonnonsuojelualueensa jalopuineen.

Liikuntapaikoista merkittävin on Kartanonkosken liikuntapuisto, jossa voit harrastaa jalkapalloa, tennistä, koripalloa, rantalentopalloa, rantafutista ja multigolfia sekä treenata ulkokuntosalilla. Alueella on myös useita kuntokeskuksia, joista löydät kuntosalien lisäksi runsaan valikoiman erilaisia ryhmäliikunnan muotoja. Aviapoliksen alueella voit harrastaa helposti myös suunnistusta, hiihtoa ja luistelua. Alueen kouluilta löytyy omia liikuntakenttiä ja –saleja, Flamingo-keskuksesta kylpylä ja Viinikkalasta golfkenttä.

Avia Citystä pääset maalaismaisemien ja Helsingin keskuspuiston läpi samoillen tai fillaroiden aina Helsingin rautatieasemalle saakka.

Millaisia oppimismahdollisuuksia alueen läheisyydessä on?

Avia City on osa Aviapolista, jonka alueelta löydät useita peruskouluja Pakkalan, Tammiston ja Ylästön kaupunginosista. Erikoisuutena Pakkalassa sijaitsee oppimis- ja informaatiotalo POINT, jossa toimii Vantaan kansainvälinen koulu, kansainvälinen päiväkoti, kirjasto sekä kaupungin yhteispalvelupiste.

Ammattiopisto Varialla on toimipiste Veromiehessä. Vantaan musiikkiopisto ja Kuvataidekoulu järjestävät opetusta Pakkalassa ja Ylästössä. Kävelyetäisyydeltä löytyy myös vanhaan kivitaloon perustettu nuorisotila Wintti.

Millaiset mahdollisuudet alueelta on löytää työpaikka?

Työn ja yrittämisen näkökulmasta Avia Cityn ympäristö on Vantaan tärkein alue. Suomen nopeimmin kasvava yritys- ja työpaikkakeskittymä kehittyy kiivaasti, ja alueella toimii tällä hetkellä jo yli 600 kansainvälistä yritystä. Lentoaseman kautta alueella vierailee myös runsaasti kansainvälisiä asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja matkustajia. Työmahdollisuuksia Avia Cityn ympäristöstä löytyy kaikille koulutuspohjille käytännön osaajista korkeakoulutettuihin.

Voisiko yritykseni toimitila sijaita Avia Cityssä?

AVIA Real Estate Oy kehittää Aviapolikseen uniikkia, elämää sykkivää lentokenttäkaupunkia. Tavoitteena on rakentaa täysin ainutlaatuinen kaupunkiympäristö lentokentän kainaloon, missä niin luonto kuin kulttuurikin kukoistavat.

Kunnianhimoinen hanke toteutetaan samaan aikaan, kun Helsinki-Vantaan lentoasemaa ja koko Aviapoliksen aluetta kehitetään. Vantaan kaupunki ja AVIA Real Estate tekevät tiivistä yhteistyötä, jotta alueesta kasvaa vetovoimainen sekä yrityksille että asukkaille.

Avia Base Avia City

Ensimmäinen Avia Cityn toimistotalo valmistuu syksyllä 2023. Uudessa modernissa talossa on seitsemän kerrosta, joista kuudessa toimitiloja. Alakertaan on suunnitteilla toimistojen lisäksi aulapalvelut ja lounasravintola. Ylimmässä kerroksessa on vuokralaisten käytössä oleva terassi ja kokoustiloja. Lopulliset tilaratkaisut tehdään yhdessä toimitaloon muuttavien vuokralaisten kanssa.

Lisätietoja Avia Cityn vapaista toimitiloista löydät täältä.

Miksi muuttaisin Avia Cityyn?

Lentokenttäkaupungin tulevat asukkaat arvostavat sen ainutlaatuista sijaintia, arkkitehtonista kauneutta, kaikkialta välittyvää kansainvälisyyttä ja loistavia lähipalveluita. Avia Citystä on helppo lähteä maailmalle tai antaa maailman tulla kotiin.

Julkisella liikenteellä, omalla autolla ja pyörällä pääset liikkumaan alueella nopeasti ja näppärästi. Kävelymatkan päässä sijaitsevat rauhoittavat maalaismaisemat peltoineen ja jokivarsineen toimivat virkistävänä vastapainona arjen kiireelle. Hyvät lähipalvelut Avia Cityn omassa ostoskeskuksessa täydentävät lähialueiden runsasta palvelutarjontaa, jossa kaikki tarvittava on lähellä.

Mistä saan lisätietoja?

Löydät lisätietoja alueen kehittymisestä osoitteista www.aviacity.fi ja www.aviarealestate.fi Sivuille päivittyvät viimeisimmät tiedot alueen rakentamisen etenemisestä.

Aviapoliksen suuralueen kasvua ja kehitystä voit seurata myös Vantaan kaupungin sivuilla osoitteessa www.vantaa.fi.

Tilaa uutiskirje ja olet aitiopaikalla, kun Avia Cityssä tapahtuu!